دانشگاه علامه طباطبایی
پایان نامه کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی
عنوان :
بررسی و تفاوت مغالطه، نقد و پارادکس
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
کلیات و بررسی بسترهای معرفتی مساله
– مقدمه
1-1- تعریف مساله و بیان اهمیت آن:
مسالهی مغالطات مربوط به خطای در استدلال می شود و منطق را علم استدلال دانسته در تعریف علم منطق گفتهاند: منطق ابزار علمی است که به کارگیری آن ذهن انسان را از خطای در تفکر باز میدارد. بنابراین این چنین ابزار باید به گونهای باشد که بتوان از آن در علوم مختلف استفاده کرد و هدفش این باشد که از خطای استدلال جلوگیری کند.
طبق تعریفی که از علم منطق شده است این علم میتواند با همهی علوم دیگر پیوند داشته باشد چون در هر علمی ما با استدلال های مختلفی مواجهایم لذا این علم می تواند در سطح وسیعی کاربرد داشته باشد از رشتههای مختلف علوم انسانی گرفته تا علوم تجربی و ریاضی. حال شاید این سوال پیش آید که ما همواره در زندگی استدلال میکنیم و به طور فطری و غریزی از قوهی استدلال برخورداریم و پیدایش این منطق با پیدایش آدمی همزمان بوده است اغلب دانشمندان هم بدون اینکه منطق خوانده و بحث مغالطات را آموخته باشند استدلال کرده یا به نقد استدلال دیگری میپردازند پس فایدهی این علم چیست؟ در پاسخ باید گفت صرف اینکه ما از یک منطق فطری برخورداریم و از عقل سلیم پیروی میکنیم ما را از فرا گرفتن علم منطق بی نیاز نخواهد کرد آنچه ما به دنبال آن هستیم این است که با بکارگیری اصول و قواعد این علم بتوانیم به درستی استدلال کرده و در مواردی نادرستی استدلالها را تشخیص دهیم.
شاید بحث مغالطات کاربردیترین بخش منطق باشد و فراگرفتن این فن به تمام شاخههای دیگر مرتبط باشد به عنوان مثال در عالم سیاست میتوانیم مثالهایی مختلفی از انواع مغالطات را بیابیم. شخصیتهای سیاسی مثل هیلتر و ناپلئون به نحو برجستهای مغالطه را برای اقناع مخاطب در سخنرانیهایشان بکار برده اند. بنابراین این بحث به همهی علوم دیگر مرتبط میشود و آشنایی با این مباحث نه فقط برای یک منطق دان بلکه برای همهی رشتهها مورد نیاز است.
اولین بار مغالطات توسط ارسطو به صورت منظم و مدون و به عنوان علم خاص درآمد و خواندن این فن قبل از علوم دیگر به دلیل اینکه ذهن مبتدی از اغلاط عمدی و سهوی مصون بماند، لازم و ضروری دانسته میشده و اغلب منطقدانان پس از ارسطو همواره در کتابهای منطق خود مباحثی را در این مورد داشته اند.
برای دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 242
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1