1 |
فصل اول: کلیات……………………………………………………………………………….. |
2 |
1-1 گیاهشناسی کلزا……………………………………………………………………………… |
2 |
1-1-1 ارقام کلزا……………………………………………………………………………… |
4 |
1-1-2 کلزا و اهمیت اقتصادی آن…………………………………………………………………… |
5 |
1-2 تنش خشکی……………………………………………………………………………….. |
8 |
1-2-1 مکانیسمهای مقاومت به خشکی در گیاهان زراعی………………………………………………. |
11 |
1-2-2 اثر تنش خشکی بر روی کلزا………………………………………………………………… |
12 |
1-2-3- ﺗﺄثیر تنش خشکی بر رشد و فتوسنتز……………………………………………………… |
14 |
1-2-4 اثر تنش خشکی روی آنزیمهای آنتیاکسیدانت و مالوندیآلدهید……………………………… |
18 |
1-2-5 ﺗﺄثیرتنش خشکی بر میزان نیترات و نیترات ردوکتاز……………………………………………. |
19 |
1-2-6 ﺗﺄثیر تنش خشکی بر القای اسمولیتهای سازگار……………………………………………… |
21 |
1-3 کلیاتی در زمینه مسیر درک علامت (Singal transduction) در گیاهان……………………………. |
21 |
1-3-1 اثر تنشهای محیطی در فرایندهای مولکولی در گیاهان…………………………………………………………. |
23 |
1-3-2 مسیرهای ژنهای کنترل کننده تنشهای غیرزنده……………………………………………………………………… |
24 |
1-4 ژنهای مورد مطالعه………………………………………………………………………………………………………….. |
24 |
1-4-1 پروتئینکینازها……………………………………………………………………………………………………………… |
26 |
1-4-2 خانواده ژنیMAPK …………………………………………………………………………………………………….. |
28 |
1-4-3 ژن حساس به اکسین…………………………………………………………………………………. |
33 |
فصل دوم: مواد و روشها……………………………………………………………………… |
34 |
2-1 شرایط رشد…………………………………………………………………………………………………………………. |
34 |
2-1-1 نحوه تیماردهی گیاهان………………………………………………………………………………………………… |
35 |
2-1-2 برداشت نمونه…………………………………………………………………………………………………………… |
35 |
2-1-2-1 برداشت نمونه جهت انجام بررسیهای مولکولی…………………………………………….. |
35 |
2-1-2-2 برداشت نمونه جهت انجام بررسیهای فیزیولوژیک……………………………………………………………… |
36 |
2-2 روش های بکار گرفته شده در آزمایشات مولکولی……………………………………………………………………….. |
36 |
2-2-1 پودر کردن و آماده سازی نمونه جهت استخراج RNA …………………………………………………………. |
36 |
2-2-2 استخراج RNA از بافت گیاهی…………………………………………………………………………………………………… |
36 |
2-2-3 اندازهگیری میزان غلظت RNA و رقیق سازی نمونهها………………………………………………………………….. |
37 |
2-2-4- روش تهیه cDNA……………………………………………………………………………………………… |
37 |
2-2-5- واکنش RT-PCR……………………………………………………………………………………………… |
38 |
2-2-6 تهیه ژل الکتروفورز…………………………………………………………………………………………………………………….. |
38 |
2-2-6-1 تهیه TBE 5X………………………………………………………………………………………………… |
38 |
2-2-7 پرایمرهای استفاده شده در این پژوهش…………………………………………………………………………………………. |
38 |
2-3 روشهای بکار گرفته شده در آزمایشات فیزیولوژیکی…………………………………………………………………………… |
38 |
2-3-1 طرز تهیه عصاره گیاهی جهت تعیین میزان فعالیت آنزیمهای آسکوربات و گایاکول پراکسیداز……………………. |
39 |
2-3-1-1 اندازهگیری فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز(APX)……………………………………………………… |
39 |
2-3-1-2 اندازهگیری فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز(GPX)……………………………………………………….. |
39 |
2-3-2 سنجش فعالیت آنزیم کاتالاز……………………………………………………………………………………………………………….. |
40 |
2-3-3 اندازهگیری میزان پراکسیداسیون چربیها (MDA)………………………………………………………………………………. |
40 |
2-3-4 اندازهگیری پروتئین کل……………………………………………………………………………………………………………. |
41 |
2-3-5 اندازهگیری قندهای محلول…………………………………………………………………………………………………………………. |
41 |
2-4 آنالیزهای آماری………………………………………………………………………………………………………………………….. |
42 |
فصل سوم: نتایج…………………………………………………………………………………………………………………………………. |
43 |
3-1 نتایج حاصل از بررسیهای انجام یافته در سطح مولکولی……………………………………………………………………………. |
43 |
3-1-1 بررسی بیان ژن Protein Kinase تحت اثر تنش خشکی در گیاه کلزا (B.napus)…………………………. |
45 |
3-1-2 بررسی بیان ژن MAPK4 تحت اثر تنش خشکی در گیاه کلزا (B.napus)……………………………………. |
46 |
3-1-3 بررسی بیان ژن MAPK3 تحت اثر تنش خشکی در گیاه کلزا (B.napus)……………………………………. |
48 |
3-1-4 بررسی بیان ژنAuxin responsive protein تحت اثر تنش خشکی در گیاه کلزا (B.napus)…………… |
49 |
3-2 بررسی نتایج حاصل از آزمایشات فیزیولوژیکی……………………………………………………………………………………………. |
49 |
3-2-1 بررسی اثر تنش خشکی بر میزان فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز (GPX) درگیاه کلزا… |