فهرست مطالب:
چکیده ……………………………………………………………………………………………………………………………………… 1
فصل اول: مقدمه
مقدمه ………………………………………………………………………………………………………………………………………. 2
هدف ………………………………………………………………………………………………………………………………………. 3
فصل دوم:کلیلت و مروری بر مطالعات پیشین:
2-1- اکسیداسیون مواد غذایی: ……………………………………………………………………………………………….. 4
2-1-1- مکانیسم اکسیداسیون : ………………………………………………………………………………………………. 5
2-1-2- تشکیل هیدروپراکسید: ………………………………………………………………………………………………. 6
2-1-3-فتواکسیداسیون: ………………………………………………………………………………………………………….8
2-1-4-عوامل موثر در اکسیداسیون چربیها: …………………………………………………………………………….. 9
2-1-4-1- ترکیب ماده غذایی: ……………………………………………………………………………………………….. 9
2 -1-4-2-درجه حرارت: ………………………………………………………………………………………………………. 9
2-1-4-3- نور : ………………………………………………………………………………………………………………… 10
2-1-4-4- اکسیژن: …………………………………………………………………………………………………………….. 10
2-1-4-5- رطوبت: ……………………………………………………………………………………………………………..10
2-1-4-6- کاتالیزورها: …………………………………………………………………………………………………………10
2-2- آنتی اکسیدان: ………………………………………………………………………………………………………………11
2-2-1- فاکتور حفاظت: ………………………………………………………………………………………………………..13
2-2-2- ساختمان شیمیایی آنتی اکسیدان ها: ……………………………………………………………………………13
2-2-3- مکانیسم کلی عمل آنتی اکسیدان ها ……………………………………………………………………………15
2-2-4- طبقه بندی آنتی اکسیدان ها بر اساس عملکردشان: ……………………………………………………….15
2-2-4-1- آنتی اکسیدان اولیه: ………………………………………………………………………………………………15
2-2-4-2- آنتی اکسیدان های ثانویه: …………………………………………………………………………………….15
2-2-4-3- سینرژیست ها: ……………………………………………………………………………………………………16
2-2-5- ویژگیهای لازم آنتی اکسیدانهای غذایی: ……………………………………………………………………..18
2-2-6- طبقه بندی آنتی اکسیدانها:……………………………………………………………………………………………….18
2-2-7-آنتی اکسیدانهای سنتزی:…………………………………………………………………………………………………..18
2-2-7-1- بوتیلات هیدروکسی آنیزولو بوتیلات هیدروکسی تولوئن:………………………………………………18
2-2-7-2- گریندوکس ها (Grindoxs) :…………………………………………………………………………………….19
2-2-7-3- آسکوربیل پالمیتات و اسید آسکوربیک:………………………………………………………………………..19
2-2-7-4- گریندوکس 117: ……………………………………………………………………………………………………..20
2-2-8- کاربردهای متداول آنتی اکسیدانهای سنتزی:………………………………………………………………………21
2-2-9- مقادیر مجاز:…………………………………………………………………………………………………………………21
2-2-10- اثرات سوء آنتی اکسیدانهای سنتزی:………………………………………………………………………………22
2-2-11-آنتی اکسیدان های طبیعی:……………………………………………………………………………………………..24
2-2-11-1- ترکیب فنولیک:……………………………………………………………………………………………………….24
2-2-11-2- رزماریRos) :……………………………………………………………………………………………………….25
2-2-11-3 توکوفرول هاToc):…………………………………………………………………………………………………..26
2-2-11-4 لسیتین (Lec):………………………………………………………………………………………………………….27
2-2-11-5- آسکوربیل پالمیتات (AP:…………………………………………………………………………………………28
2-2-12- کاربرد آنتی اکسیدانهای طبیعی………………………………………………………………………………………29
2-2-13- آنتی اکسیدان های بیولوژیکی:………………………………………………………………………………………29
2-3-دارچین:……………………………………………………………………………………………………………………………30
2-3-1- کلیات گیاه شناسی:……………………………………………………………………………………………………….30
2-3-2- نامگذاری:……………………………………………………………………………………………………………………30
2-3-3-تاریخچه گیاه دارچین:……………………………………………………………………………………………………31
2-3-4-گونه های دارچین:…………………………………………………………………………………………………………32
2-3-5-ترکیبات شیمیائی:………………………………………………………………………………………………………….32
2-3-6- خواص داروئی و درمانی:……………………………………………………………………………………………..32 2-3-6-1- بیماری قلبی:……………………………………………………………………………………………………………34
2-3-6-2- التیام :……………………………………………………………………………………………………………………..34
2-3-6-3- عفونتها:………………………………………………………………………………………………………………..34
2-3-6-4- تصفیه خون:…………………………………………………………………………………………………………….34
2-3-6-5- گردش خون:……………………………………………………………………………………………………………34
2-3-6-6- دیابت: ……………………………………………………………………………………………………………………35
2-4- اسانس های گیاهی: ………………………………………………………………………………………………………….35
2-4-1- ترکیبات و منشا اسانس ها: ……………………………………………………………………………………………35
2-4-2- خصوصیات اسانس ها: ……………………………………………………………………………………………….. 36
2-4-3- تفاوت اسانس ها با روغن های معمولی: ……………………………………………………………………….36
2-4-4- طبقه بندی اسانس ها: …………………………………………………………………………………………………..36
2-4-4-1- اسانس های طبیعی : ………………………………………………………………………………………………..36
2-4-4-2- اسانس های شبه طبیعی : ………………………………………………………………………………………….37
2-4-4-3- اسانس های مصنوعی: ……………………………………………………………………………………………..37
2-4-5- روش های استخراج اسانس ها: ……………………………………………………………………………………..37
2-4-5-1- روش های تقطیر: …………………………………………………………………………………………………….37
2-4-5-2- روش های فشردن: ………………………………………………………………………………………………….38
2-4-5-3- روش استخراج با حلال: …………………………………………………………………………………………..38
2-4-5-4- روش استخراج با دی اکسید کربن: ……………………………………………………………………………38
2-4-6- کاربرد اسانس ها : ………………………………………………………………………………………………………39
2-4-6- کاربرد اسانس ها : ………………………………………………………………………………………………………39
2-4-6-2- کاربرد در صنعت:…………………………………………………………………………………………………….39
2-4-7- اهمیت و تاریخچه استفادهاز اسانسهای طبیعی: …………………………………………………………….39
2-4-8- خواص اسانس ها: ………………………………………………………………………………………………………40
2-4-9- نقش اسانس ها در مواد غذایی و تاثیر آنها بر سلامت انسان: ……………………………………………41
2-4-10- اسانس دارچین: ………………………………………………………………………………………………………..41
2-4-11- مروری بر مطالعات انجام شده: …………………………………………………………………………………..42
فصل سوم مواد و روش ها:
3-1- مواد: …………………………………………………………………………………………………………………………….44
3-1-1- تهیه اسانس ها: ………………………………………………………………………………………………………….44
3-1-2- کلیه مواد شیمیایی به کار برده شده: ……………………………………………………………………………..44
3-2- روش کار: …………………………………………………………………………………………………………………….45
3-2-1- تست قدرت شلاته کنندگی: ……………………………………………………………………………………… 46
3 -2-2- تست قدرت احیا کنندگی: ………………………………………………………………………………………. 47
3-2-3- تست اثر ضد رادیکالی DPPH: ………………………………………………………………………………..47
فصل چهارم نتایج و بحث: ……………………………………………………………………………………………………….49
4-1- آنالیز دستگاهی اسانس دارچین: ……………………………………………………………………………………….49
4-2- مقایسه قدرت آنتی اکسیدانی اسانس های دارچین: …………………………………………………………….50
3-2-1- تست قدرت شلاته کنندگی: ………………………………………………………………………………………50
3 -2-2- تست قدرت احیا کنندگی: ………………………………………………………………………………………..52
3-2-3- تست اثر ضد رادیکالی : DPPH………………………………………………………………………………..53
فصل پنجم نتایج کلی:……………………………………………………………………………………………………………….
برای دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 118
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0